Bigos z patisonów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Bigos z patisonów

Składniki:

Bigos z patisonów

 

  • 1 kg patisony,
  • 35 dkg cienka drobiowa kiełbasa,
  • 1 szt cebula,
  • 0,5 szklanki bulion drobiowy,
  • olej do smażenia,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz bałkański,
  • do smaku pomidory w proszku,
  • 3 łyżki śmietana,
  • 1 łyżka mąka

Sposób przygotowania:

Bigos z patisonów
Najpierw obraną cebulę posiekać.Patisony obrać, usunąć nasiona, miąższ pokroić w grubszą kostkę.Na rozgrzanym oleju, podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać cebulę, smażyć przez 5 minut. Wrzucić patisony, dodać przyprawy do smaku . Wymieszać, przykryć patelnię, dusić bigos do miękkości patisonów. Na końcu wlać śmietanę rozmieszaną z mąką. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Podawać z chlebem lub bułką.