Bigos z wędzonego dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kapustę poszatkować, zalać ok 2 szkl wrzącej wody i ugotować, dodając podsmażoną w

Bigos z wędzonego dorsza

Składniki:

Bigos z wędzonego dorsza

 

  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • 5 dag słoniny lub wędzonego boczku
  • 10 dag pieczarek
  • 40 dag wędzonego dorsza
  • 4 dag masła lub margaryny
  • 4 dag mąki
  • sól
  • szczypta suchych nasion kopru

Sposób przygotowania:

Bigos z wędzonego dorsza
Kapustę poszatkować, zalać ok 2 szkl wrzącej wody i ugotować, dodając podsmażoną w stopionej słoninie lub boczku cebulę z pieczarkami. Do miękkiej kapusty włożyć obrane ze skóry i ości mięso wędzonego dorsza, przyprawić masłem lub margaryną roztartą z mąką, zagotować. Podawać jako gorące danie z dodatkiem oddzielnie ugotowanych ziemniaków.

Tagi:

bigos dorsz