lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bigos ze słodkiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczna można jeść sam bigos jak również z ziemniakami

Bigos  ze słodkiej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bigos ze słodkiej kapusty

 

  • kapusta główka
  • kiełbasa zwyczajna 60 gram
  • przecier pomidorowy 300 gram
  • bulion drobiowy babuni Winiar 2 sztuki
  • liść laurowy 2 sztuki
  • ziele angielskie 3 sztuki
  • marchewka 3 sztuki starta

Sposób przygotowania:

Bigos ze słodkiej kapusty
1- Kapustę szatkujemy główka około 2 kg 2- Marchew obieramy ze skórki i trzemy na tarce dodajemy do kapusty zalewamy woda tak aby kapustę zakryć 3-Dodajemy ziele angielskie liść laurowy bulion drobiowy Winiar gotujemy na małym ogniu, aż kapusta nam zmięknie i nabierze zupa smaku 4 - Teraz kroimy kiełbasę zwyczajną w kostkę i smażymy dodajemy do kapusty Nasz bigos nabiera kolorów i smaku 4- Dodajemy przecier pomidorowy jakieś 20 minut i mamy bigos gotowy zupa wygotowana al nie do końca pyszny bigos z kapusty słodkiej
Bigos  ze słodkiej kapusty
Kapustke dusimy w rz z marchewka listakmi laurowymi i zielem angielskiem i buline drobiowym
Bigos  ze słodkiej kapusty
Kiełbaske zmazymy na patelni , zby nam sie wytopiła