Strona główna Bigos ze słodkiej kapusty

Bigos ze słodkiej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Bigos ze słodkiej kapusty offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Bigos ze słodkiej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bigos to danie na śniadanie, obiad i kolację.


trudność: łatwe
czas:

Bigos ze słodkiej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 30 dag łopatka
  • 15 dag kiełbasa zwyczajna
  • 25 dag boczek wędzony
  • 2.5 kapusta
  • 10 dag cebula
  • 5 dag smalec
  • 6 dag mąka
  • 7 dag koncentrat pomidorowy
  • 1 dag cukier
  • sól, pieprz

Bigos ze słodkiej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Mięso i boczek umyć, zalać niewielką ilością gorącej wody i gotować. Gdy mięso będzie na wpół miękkie wyjąć z wywaru, oddzielić od kości, pokroić w kostkę, wywar przecedzić. Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, włożyć do wywaru z mięsa, dodać pokrojone mięso i gotować.Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry. Boczek wyjąć, pokroić, lekko podsmażyć razem z kiełbasą i dodać do kapusty. Cebulę usmażyć na części smalcu i dodać do kapusty. Z mąki i reszty smalcu przygotować zasmażkę i dodać do bigosu, dodać cukier, pieprz, sól, koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać i zagotować. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos ze słodkiej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem Bigos z powidłami śliwkowymi Bigos z boczniakami
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą Bigos staropolski Bigos staropolski Eli
Kapusta Eli z dynią Bigos z białej kapusty Bigos cygański z podgrzybkami
Bigos ze słodkiej kapusty Staropolski bigos Bigos z klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane