Strona główna Bigos ze słodkiej kapusty

Bigos ze słodkiej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Bigos ze słodkiej kapusty offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Bigos ze słodkiej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bigos to danie na śniadanie, obiad i kolację.


trudność: łatwe
czas:

Bigos ze słodkiej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 30 dag łopatka
  • 15 dag kiełbasa zwyczajna
  • 25 dag boczek wędzony
  • 2.5 kapusta
  • 10 dag cebula
  • 5 dag smalec
  • 6 dag mąka
  • 7 dag koncentrat pomidorowy
  • 1 dag cukier
  • sól, pieprz

Bigos ze słodkiej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Mięso i boczek umyć, zalać niewielką ilością gorącej wody i gotować. Gdy mięso będzie na wpół miękkie wyjąć z wywaru, oddzielić od kości, pokroić w kostkę, wywar przecedzić. Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, włożyć do wywaru z mięsa, dodać pokrojone mięso i gotować.Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry. Boczek wyjąć, pokroić, lekko podsmażyć razem z kiełbasą i dodać do kapusty. Cebulę usmażyć na części smalcu i dodać do kapusty. Z mąki i reszty smalcu przygotować zasmażkę i dodać do bigosu, dodać cukier, pieprz, sól, koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać i zagotować. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos ze słodkiej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos z pulpetami Bigos z prawdziwkami Bigos z kapusty pekińskiej
Kapuściany kociołek Zupa warzywna z pomidorami Bigos wieloskładnikowy
Kapusta duszona z pomidorami Leczo z cukinii z fasolka szparagową Bigosik na lato
Bigos z białej kapusty i świeżych pomidorów Bigosik z młodych warzyw Bigos z cukinii i pomidorów

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane