Strona główna Bigos ze słodkiej kapusty

Bigos ze słodkiej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
Danuta Prorok - Przepis na: Bigos ze słodkiej kapusty offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 982
Bigos ze słodkiej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bigos to danie na śniadanie, obiad i kolację.


trudność: łatwe
czas:

Bigos ze słodkiej kapusty - SKŁADNIKI:

  • 30 dag łopatka
  • 15 dag kiełbasa zwyczajna
  • 25 dag boczek wędzony
  • 2.5 kapusta
  • 10 dag cebula
  • 5 dag smalec
  • 6 dag mąka
  • 7 dag koncentrat pomidorowy
  • 1 dag cukier
  • sól, pieprz

Bigos ze słodkiej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

Mięso i boczek umyć, zalać niewielką ilością gorącej wody i gotować. Gdy mięso będzie na wpół miękkie wyjąć z wywaru, oddzielić od kości, pokroić w kostkę, wywar przecedzić. Kapustę oczyścić, umyć, poszatkować, włożyć do wywaru z mięsa, dodać pokrojone mięso i gotować.Cebulę obrać, opłukać, pokroić w plastry. Boczek wyjąć, pokroić, lekko podsmażyć razem z kiełbasą i dodać do kapusty. Cebulę usmażyć na części smalcu i dodać do kapusty. Z mąki i reszty smalcu przygotować zasmażkę i dodać do bigosu, dodać cukier, pieprz, sól, koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać i zagotować. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos ze słodkiej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Kapuściany kociołek Zupa warzywna z pomidorami Bigos wieloskładnikowy
Kapusta duszona z pomidorami Leczo z cukinii z fasolka szparagową Bigosik na lato
Bigos z białej kapusty i świeżych pomidorów Bigosik z młodych warzyw Bigos z cukinii i pomidorów
Proste leczo Elfi Bigos wg Gosi z kalafiorem Bigos z papryką czerwoną

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane