Strona główna Bigos ze słodkiej kapusty

Bigos ze słodkiej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
lalunia - Przepis na: Bigos  ze słodkiej kapusty offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1187
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Bigos  ze słodkiej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo smaczna można jeść sam bigos jak również z ziemniakami


trudność: łatwe
czas:

Bigos ze słodkiej kapusty - SKŁADNIKI:

  • kapusta główka
  • kiełbasa zwyczajna 60 gram
  • przecier pomidorowy 300 gram
  • bulion drobiowy babuni Winiar 2 sztuki
  • liść laurowy 2 sztuki
  • ziele angielskie 3 sztuki
  • marchewka 3 sztuki starta

Bigos ze słodkiej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

1- Kapustę szatkujemy główka około 2 kg 2- Marchew obieramy ze skórki i trzemy na tarce dodajemy do kapusty zalewamy woda tak aby kapustę zakryć 3-Dodajemy ziele angielskie liść laurowy bulion drobiowy Winiar gotujemy na małym ogniu, aż kapusta nam zmięknie i nabierze zupa smaku 4 - Teraz kroimy kiełbasę zwyczajną w kostkę i smażymy dodajemy do kapusty Nasz bigos nabiera kolorów i smaku 4- Dodajemy przecier pomidorowy jakieś 20 minut i mamy bigos gotowy zupa wygotowana al nie do końca pyszny bigos z kapusty słodkiej


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos ze słodkiej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos z powidłami śliwkowymi Bigos z boczniakami Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą
Bigos staropolski Bigos staropolski Eli Kapusta Eli z dynią
Bigos z białej kapusty Bigos cygański z podgrzybkami Bigos ze słodkiej kapusty
Staropolski bigos Bigos z klopsikami Barowa kapusta według Babci Ani

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane