Strona główna Bigos ze słodkiej kapusty

Bigos ze słodkiej kapusty

Bigosy « poprzedni | następny »
lalunia - Przepis na: Bigos  ze słodkiej kapusty offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1190
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Bigos  ze słodkiej kapusty
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo smaczna można jeść sam bigos jak również z ziemniakami


trudność: łatwe
czas:

Bigos ze słodkiej kapusty - SKŁADNIKI:

  • kapusta główka
  • kiełbasa zwyczajna 60 gram
  • przecier pomidorowy 300 gram
  • bulion drobiowy babuni Winiar 2 sztuki
  • liść laurowy 2 sztuki
  • ziele angielskie 3 sztuki
  • marchewka 3 sztuki starta

Bigos ze słodkiej kapusty - PRZYGOTOWANIE:

1- Kapustę szatkujemy główka około 2 kg 2- Marchew obieramy ze skórki i trzemy na tarce dodajemy do kapusty zalewamy woda tak aby kapustę zakryć 3-Dodajemy ziele angielskie liść laurowy bulion drobiowy Winiar gotujemy na małym ogniu, aż kapusta nam zmięknie i nabierze zupa smaku 4 - Teraz kroimy kiełbasę zwyczajną w kostkę i smażymy dodajemy do kapusty Nasz bigos nabiera kolorów i smaku 4- Dodajemy przecier pomidorowy jakieś 20 minut i mamy bigos gotowy zupa wygotowana al nie do końca pyszny bigos z kapusty słodkiej


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bigos ze słodkiej kapusty  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bigosy
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem Bigos z powidłami śliwkowymi Bigos z boczniakami
Bigos z kapusty kiszonej z boczkiem i kiełbasą Bigos staropolski Bigos staropolski Eli
Kapusta Eli z dynią Bigos z białej kapusty Bigos cygański z podgrzybkami
Bigos ze słodkiej kapusty Staropolski bigos Bigos z klopsikami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane