SUPERPRZEPIS

Biszkopt bakaliowy

  • 9
         
ocena: 4/5 głosów: 6
Biszkopt bakaliowy Więcej zdjęć (5)

Bardzo ciekawy biszkopt mozna wykorzystać do róznych ciast

Składniki:

Biszkopt bakaliowy

 

  • 8 białek
  • 3 zółtka
  • 25 dkg cukru
  • 10 dkg orzechów mielonych włoskich
  • 10 dkg orzechów siekanych
  • 10dkg rodzynek
  • 10dkg wiórek kokosowych
  • 1łyzka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt bakaliowy
Białka ubijamy dodajemy stopniowo cukier ,do ubitych białek dodać zółtka jeszcze chwilę ubijać.Do masy jajkowej wsypać orzechy,rodzynki,wiórki kokosowe,kakao i proszek do pieczenia.Delikatnie całosć dobrze wymieszać,Masę wylać na blachę wyłozoną papierem do pieczeniawielkosc blachy najlepiej głębokiej40/40 cm.Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy35-40 minut.Gotowego biszkoptu jednak nieda się przeciąć tak jak biszkopt na tort tylko na pół.. Biszkopt mozna przełozyć dowolnym kremem.POLECAM ! ! !
Biszkopt bakaliowy
Ubijamy białka dodajemy stopniowo cukier.
Biszkopt bakaliowy
Wymieszaną masę wylewamy na blachę wyłozoną papierem.
Biszkopt bakaliowy
Taki biszkopt mozna wykorzystać pod rózne kremy.
Biszkopt bakaliowy
Biszkopt bakaliowy mozna przełozyć kremem budyniowym.

Tagi:

biszkopt