Biszkopt ciemny

kiwi - Przepis na: Biszkopt ciemny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
Biszkopt ciemny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt ciemny - SKŁADNIKI:

  • jajka 6 szt
  • cukier 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka 3/4 szkl
  • kakao 2-3 łyżeczki

Biszkopt ciemny - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp.160-180 stopni C około 30-40 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt ciemny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną Roladka z surową masą jabłeczną Serowe ciasto z brzoskwiniami
Duuuży Michałek Zebra z brzoskwiniami Rolada biszkoptowa z jabłkami od Zbysiowej
Sernik ze śliwkami Rolada z brzoskwiniami Ciasto Kinder Pingui
Sernik na zimno Sernik składany Malinowy torcik

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane