Biszkopt ciemny

kiwi - Przepis na: Biszkopt ciemny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
Biszkopt ciemny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt ciemny - SKŁADNIKI:

  • jajka 6 szt
  • cukier 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka 3/4 szkl
  • kakao 2-3 łyżeczki

Biszkopt ciemny - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp.160-180 stopni C około 30-40 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt ciemny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Biszkopt z kremem i galaretką Torcik cappuccino Biszkopt zebra - dwukolorowy
Rolada z nadzieniem jabłkowym Czekoladowo-gruszkowe Ciasto kokosowe Bounty
Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi Ciasto z jabłkami Torcik na zimno
Torciki z musem i pianką truskawkową Biszkopt z galaretkami Oczka serowo-kokosowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane