Biszkopt ciemny

kiwi - Przepis na: Biszkopt ciemny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
Biszkopt ciemny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt ciemny - SKŁADNIKI:

  • jajka 6 szt
  • cukier 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka 3/4 szkl
  • kakao 2-3 łyżeczki

Biszkopt ciemny - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp.160-180 stopni C około 30-40 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt ciemny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kakaowe ciasto z masą serkową Biszkoptowy przekładaniec z aronią Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Jabłkowy przekładaniec Ananasowiec z kokosem Weekendowe ciacho
Ciemny biszkopt na oleju Ciasto z malinami i truskawkami Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym
Biszkopt kakaowy I Niebiańskie ciasto dla dorosłych Kosmiczne ciasto szpinakowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane