Biszkopt ciemny

kiwi

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
Biszkopt ciemny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt ciemny - SKŁADNIKI:

  • jajka 6 szt
  • cukier 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka 3/4 szkl
  • kakao 2-3 łyżeczki

Biszkopt ciemny - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp.160-180 stopni C około 30-40 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt ciemny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Pyszny Cytruskowiec Galaretkowiec na biszkopcie Kostka malinowa
Ciasto Barbórkowe Ciasto Metrowiec Przepyszny kawowiec
Najlepszy sernik owocowy Słonecznikowiec Biszkopt z malinowa pianką
Kremowiec z bananami Ciasto Usta Adama Krówka na biszkopcie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane