kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Biszkopt ciemny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać.

Biszkopt ciemny

Składniki:

Biszkopt ciemny

  • jajka 6 szt
  • cukier 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka 3/4 szkl
  • kakao 2-3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Biszkopt ciemny

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp.160-180 stopni C około 30-40 min.

Redakcja poleca: