Biszkopt ciemny

kiwi - autor przepisu Biszkopt ciemny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 1064
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Biszkopt ciemny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt ciemny - SKŁADNIKI:

  • jajka 6 szt
  • cukier 1 szkl
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka 3/4 szkl
  • kakao 2-3 łyżeczki

Biszkopt ciemny - PRZYGOTOWANIE:

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp.160-180 stopni C około 30-40 min.



Komentarze do Biszkopt ciemny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Biszkopt migdałowy Kokosowa rolada z truskawkami i kiwi Ciasto z masą pomarańczowa i niebieską
Kokosowa przyjemność Pyszne ciasto W–Z, czyli WuZetka Biszkopt z budyniowym kremem i delicjami
Ciasto przekładane słonecznikiem Babka na mące ziemniaczanej Ciasto z delicjami
Biszkopt z masą koksową Piankowy miętusek Łaciata rolada biszkoptowa
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane