biszkopt ciemny - wysoki

Biszkopty « poprzedni | następny »
Mati13

Srebrny Ekspert
Przepisy: 887
zdjęcia: 1 z 1
biszkopt ciemny - wysoki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

biszkopt ciemny - wysoki ..


trudność: łatwe
czas:

biszkopt ciemny - wysoki - SKŁADNIKI:

  • 7 jajka,
  • 6 łyżki mąka,
  • 2 łyżki kakao,
  • 3/4 szkalnki cukier,
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia

biszkopt ciemny - wysoki - PRZYGOTOWANIE:

białak ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku ciagle miksując. następnie dodajemy mąke wymieszaną z kakaem i proszkiem - delikatnie mieszamy łyżka. Wylewamy na posmarowana (tylko od dołu) forme i pieczemy przez 40 minut w temp 180*


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do biszkopt ciemny - wysoki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Torcik niebo i ziemia Ciasto lekki puch  Przekładaniec Agi
Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Biszkopt z jabłkami i galaretką Biszkopt z jabłkami i kokosem
Rolada czekoladowa z prażonym słonecznikiem Mini torciki à la Sacher Tort orzechowy na moje 30 urodziny
Wuzetka z twarogiem Ciasto torcikowe Ciasto łaciate  na oleju

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane