Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

biszkopt ciemny - wysoki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

biszkopt ciemny - wysoki ..

biszkopt ciemny - wysoki

Składniki:

biszkopt ciemny - wysoki

  • 7 jajka,
  • 6 łyżki mąka,
  • 2 łyżki kakao,
  • 3/4 szkalnki cukier,
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

biszkopt ciemny - wysoki

białak ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku ciagle miksując. następnie dodajemy mąke wymieszaną z kakaem i proszkiem - delikatnie mieszamy łyżka. Wylewamy na posmarowana (tylko od dołu) forme i pieczemy przez 40 minut w temp 180*

Redakcja poleca: