biszkopt ciemny - wysoki

Biszkopty « poprzedni | następny »
Mati13 - autor przepisu biszkopt ciemny - wysoki offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 866
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
biszkopt ciemny - wysoki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

biszkopt ciemny - wysoki ..


trudność: łatwe
czas:

biszkopt ciemny - wysoki - SKŁADNIKI:

  • 7 jajka,
  • 6 łyżki mąka,
  • 2 łyżki kakao,
  • 3/4 szkalnki cukier,
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia

biszkopt ciemny - wysoki - PRZYGOTOWANIE:

białak ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, a następnie po 1 żółtku ciagle miksując. następnie dodajemy mąke wymieszaną z kakaem i proszkiem - delikatnie mieszamy łyżka. Wylewamy na posmarowana (tylko od dołu) forme i pieczemy przez 40 minut w temp 180*



Komentarze do biszkopt ciemny - wysoki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kokosowa rolada z truskawkami i kiwi Ciasto z masą pomarańczowa i niebieską Kokosowa przyjemność
Pyszne ciasto W–Z, czyli WuZetka Biszkopt z budyniowym kremem i delicjami Ciasto przekładane słonecznikiem
Babka na mące ziemniaczanej Ciasto z delicjami Biszkopt z masą koksową
Piankowy miętusek Łaciata rolada biszkoptowa Torcik urodzinowy dla Teściowej
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane