kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Biszkopt jasny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ten biszkopt możemy przekładać masami jakie tylko chcemy lub dodać do niego po prostu owoce.

Biszkopt jasny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt jasny

 

  • 8 jajek
  • 8 łyżek cukru
  • 9 łyżek mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ulubionego zapachu do ciast

Sposób przygotowania:

Biszkopt jasny
Najpierw wysmarujmy masłem papier, który będzie w formie. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj cukier, po jednym żółtku. Następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj kilka kropli zapacchu. Zmiksuj na gładką masę. Przelej iasto do formy i wstaw do piekarnika. Upiecz. Można go przekładać dowolnymi masami.
Smacznego!;-)
Biszkopt jasny
Papier wysmarowałam masłem i wyłożyłam nim tortownicę.
Biszkopt jasny
Właśnie wstawiłam ciasto na biszkopt do piekarnika i zaczyna się pieczenie.