Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Biszkopt kakaowo- cynamonowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Biszkopt kakaowo- cynamonowy z jabłkiem.

Biszkopt kakaowo- cynamonowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt kakaowo- cynamonowy

 

  • 4 jaja
  • ¾ szkl. cukru
  • cukier waniliowy
  • 1szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • po 1 łyżce kakao i cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt kakaowo- cynamonowy
Jaja wbić do naczynia, dodać ¾ szklanki cukru oraz cukier waniliowy i ubijać około 5 minut. Po tym czasie dodawać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać po łyżce kakao i cynamonu. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą formy. Na wierzchu ułożyć cząstki obranych i rozdrobnionych jabłek. Piec około 40 minut. Przed podaniem wystudzić w formie.
Biszkopt kakaowo- cynamonowy
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, kakao i cynamon.
Biszkopt kakaowo- cynamonowy
Na wierzchu ułożyć cząstki obranych i rozdrobnionych jabłek.

Tagi:

biszkopt