mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt kakaowy z masą krówkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wspaniałe w smaku, biszkoptowe ciasto przełożone pysznym kremem:)

Biszkopt kakaowy z masą krówkową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt kakaowy z masą krówkową

 

  • 1 biszkopt kakaowy
  • 500 g gotowej masy krówkowej z puszki
  • 200 g masła
  • 2 łyżecz. kawy rozpuszczalnej
  • 1 szkl. wody gorącej
  • 2 łyżecz. cukru
  • 1/2 szkl. polewy czekoladowej
  • 1/2 szkl. wiórków kokosowych

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt kakaowy z masą krówkową
Miękkie masło ucieram mikserem na puszystą masę. Do utartego masła stopniowo dodaję po łyżce masę krówkową, dokładnie miksuję, aż obie masy dokładnie się połączą. Przygotowuję nasączenie: kawę rozpuszczalną zalewam gorącą wodą, słodzę i odstawiam do ostudzenia. Biszkopt nasączam ostudzoną kawą z dodatkiem cukru. Na nasączony biszkopt wykładam łyżką masę krówkową, przykrywam drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta dekoruję czekoladową polewą i wiórkami kokosowymi. Wstawiam placek do lodówki do schłodzenia.
Biszkopt kakaowy z masą krówkową
Miękkie masło ucieram mikserem na puszystą masę
Biszkopt kakaowy z masą krówkową
Do utartego masła dodaję po łyżce masę krówkową, miksuję
Biszkopt kakaowy z masą krówkową
Na biszkopt nasączony kawą wykładam krem maślano-krówkowy
Biszkopt kakaowy z masą krówkową
Wierzch ciasta dekoruję polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi

Tagi:

biszkopt kawa