Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

'Biszkopt' makowo - kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

inny spód po ciasta z makowo - kokosową nutą

'Biszkopt' makowo - kokosowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

'Biszkopt' makowo - kokosowy

 

  • 6 białek
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 szklanka maku
  • 15 dag kokosu
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

'Biszkopt' makowo - kokosowy
Do wysokiego garnka wlewamy 6 białek, które wcześniej starannie odmierzamy, a następnie ubijamy na puch przebijając pod koniec cukrem.


Do ubitych na sztywno białek wsypujemy mak, kokos, mąkę oraz proszek do pieczenia - mieszamy całość dokładnie łyżką.


Blaszkę smarujemy tylko od dołu, a następnie wylewamy na nią ciasto i pieczemy 30 minut w temp 180*


Ciasto to jest lepszą wersją biszkoptu, gdyż ma słodszy i przyjemniejszy jak dla mnie smak.
'Biszkopt' makowo - kokosowy
w chwili kiedy dodajemy dodatki białka muszą być ubite na sztywno
'Biszkopt' makowo - kokosowy
ciasto bardzo dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. .