Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Biszkopt niezawodny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kakaowy biszkopt który zawsze mi wychodzi

Biszkopt niezawodny

Składniki:

Biszkopt niezawodny

 

  • 1 szklanka cukier,
  • 7 jajka,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia,
  • 1 szklanka mąki

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt niezawodny
Białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i dalej miksujemy, następnie dodajemy po jednym żółtku mieszając na wolnych obrotach. Kakao, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem, wsypujemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy na posmarowaną od dołu tortownicę i pieczemy przez ok. 40 minut w temp. 180*