olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Biszkopt szwedzki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Biszkopt szwedzki jest bardzo prosty i szybki do wykonania, a co istotne nie zawiera żadnego tłuszczu i stanowi bazę dla wielu ciast.

Biszkopt szwedzki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt szwedzki

 

  • 3 jajka
  • ¾ szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt szwedzki
Jajka wybijam do miski, a następnie ubijam za pomocą miksera. Do ubitych jajek dodaję cukier. Do masy dodaję proszek do pieczenia połączony z mąką. Po czym całość łączę za pomocą miksera. Przygotowaną masę przelewam do formy wyłożonej papierem. Biszkopt piekę w piekarniku nagrzanym do 180 przez 35 minut.
Biszkopt szwedzki
Jajka wybijam do miski, a następnie ubijam za pomocą miksera.
Biszkopt szwedzki
Do ubitych na puszysto jajek dodaję cukier.
Biszkopt szwedzki
Do masy dodaję proszek do pieczenia połączony z mąką. Po czym całość łączę za pomocą miksera.
Biszkopt szwedzki
Przygotowaną masę przelewam do formy wyłożonej papierem.