Biszkopt szybki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super przepis na szybki placek biszkoptowy.

Biszkopt szybki

Składniki:

Biszkopt szybki

 

  • Składniki:
  • 1 szklanka mąki
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 25 dag marmolady
  • 1 torebka cukru waniliowego

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt szybki
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do ubitej piany dodać żółtka i partiami mąkę,delikatnie mieszając,aby piana nie opadła.Nałożyć ciasto do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy i piec w gorącym piekarniku o temperaturze 200s.c.Po wyrośnięciu ciasta temperaturę podwyższyć do 220-240 s.c i piec jeszcze około 20 minut.Następnego dnia przeciąć placek i przełożyć marmoladą.Wierzch posypać cukrem pudrem.