zakrecona8

zakrecona8

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Biszkopt z agrestowym kremem zakreconej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biszkopt w innej wersji niż zwykle? Brzmi nieźle, a jeszcze lepiej smakuje. :) Spróbujcie, a się przekonacie.

Biszkopt z agrestowym kremem zakreconej

Składniki:

Biszkopt z agrestowym kremem zakreconej

 

  • Biszkopt:
  • 6 jaj
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki proszku

 

  • Krem:
  • 3 opakowania budyniu śmietankowego
  • 2 galaretki agrestowe
  • 1 kostka masła

Sposób przygotowania:

Biszkopt z agrestowym kremem zakreconej
Rozdzielić jajka. Najpierw należy ubić pianę z białek, dodać do niej cukier, a potem żółtka. Połączyć mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia i wsypać je do naczynia. Na końcu wlać olej i wszystko razem dokładnie wymieszać. Budynie mieszamy z jedną szklanką wody, gotujemy w 1 litrze wrzątku. Gdy budyń zacznie tężeć wsypujemy galaretki. Mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy. Masło ucieramy dodając budyń. Biszkopt przekrawamy i przekładamy go kremem.