blackbetty

blackbetty

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Biszkopt z budyniem i brzoskwiniami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

szybkie i smaczne ciasto z galaretką

Biszkopt z budyniem i brzoskwiniami

Składniki:

Biszkopt z budyniem i brzoskwiniami

 

  • 4 jaja
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 szkl mąki
  • proszek do pieczenia
  • 1 budyń (ja miałam toffi)
  • 0,4 l mleka
  • 1 łyżka żelatyny
  • puszka brzoskwin
  • 2 galaretki brzoskwiniowe

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z budyniem i brzoskwiniami
Z podanych składników pieczemy biszkopt. Galaretki przyrządzamy w 0,8l wody.

Budyń gotujemy w 0,4 l mleka i na koniec dodajemy żelatynę. Brzoskwinie kroimy w kostkę.

Czekamy aż biszkopt się upiecze i ostygnie, budyn również.

Na biszkopt dajemy masę budyniową następnie układamy nasze brzoskiwnie i zalewamy ściętą galaretką.

Całość wstawiamy do lodówki do dalszego zastygnięcia,

Tagi:

biszkopt