Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Biszkopt z galaretkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Takie proste ciasta są najlepsze. Można też przełożyć ciasto jakąś masą i dopiero ułożyć galaretki, ale ja wolę takie.

Biszkopt z galaretkami

Składniki:

Biszkopt z galaretkami

 

  • CIASTO
  • jajka - 4 szt
  • mąka - 4 łyżki
  • cukier - 4 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • galaretka truskawkowa - 1 opak
  • galaretka agrestowa - 1 galaretka
  • galaretka pomarańczowa - 2 opak

Sposób przygotowania:

Biszkopt z galaretkami
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Agrestową galaretkę i truskawkową, wylać na podłużną foremkę, każdą oddzielnie i odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Ciasto białka oddzielić od żółtek, z białek i cukru ubić pianę na sztywno, dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Następnie przesiać do piany mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstawić do piekarnika i piec ok.30 minut w 175 stop. Upieczony biszkopt ostudzić. Galaretki agrestowa i truskawkowa pokroić w kostkę, ułożyć na cieście. Zalać galaretki i ciasto tężejącą pomarańczową galaretką, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.