Strona główna Biszkopt z jabłkami i galaretką

Biszkopt z jabłkami i galaretką

Biszkopty, Ciasta « poprzedni | następny »
pierniczkowo - Przepis na: Biszkopt z jabłkami i galaretką offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 126
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Biszkopt z jabłkami i galaretką
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne proste ciasto z jabłkami i dużą ilością truskawkowej galaretki.


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt z jabłkami i galaretką - SKŁADNIKI:

  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 5 jajek
  • 2,5 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 olejek migdałowy
  • 4 średnie jabłka
  • 5 galaretek truskawkowych

Biszkopt z jabłkami i galaretką - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę, cukier i jajka ucieramy mikserem na jednolitą masę. Wsypujemy po trochu mąkę nadal miksując, następnie proszek do pieczenia i olejek migdałowy. Ciasto wlewamy do dużej blachy o wymiarach 28x40 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Jabłka obieramy, usuwamy nasiona, kroimy w ósemki i układamy na cieście. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 - 200 C. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego przestygnięcia. Galaretki rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i wylewamy je na ciasto. Ja użyłam 5 galaretek, ponieważ lubię dużo galaretki na cieście, ale jak ktoś woli może użyć mniejszą ilość. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby galaretki dobrze stężały.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt z jabłkami i galaretką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kosmiczne ciasto szpinakowe Truskawkowy obłoczek Kilimandżaro z pijanymi figami
Ciasto z kokosem Ciasto Łabędzi Puch Makowo-kokosowe
Kilimandżaro - ciasto z jabłkami Orzeźwiający piegus z kokosem i galaretką kiwi Ciasto z galaretką i ananasem
Jabłkowo-orzechowe cudo Ciasto cytrynowe Śmietanowiec z brzoskwiniami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane