Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Lekkie i szybkie do przygotowania ciasto z jeżynami.

Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać do nich obie mąki i proszek do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli. Sztywną pianę z białek dodawać po łyżce do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do blaszki i piec w temp. 180 stopni przez 30- 35 minut. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę śmietanową wyłożyć na biszkopt. Udekorować jeżynami.
Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną
Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną
Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną
Biszkopt z jeżynami i bitą śmietaną

Tagi:

biszkopt