teresa13

teresa13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Biszkopt z kremem cytrynowo-śmietankowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pychotka z cytrynką i bitą śmietanką -do niedzielnej kawki

Biszkopt z kremem cytrynowo-śmietankowym

Składniki:

Biszkopt z kremem cytrynowo-śmietankowym

 

  • Upieczony i wystudzony biszkopt
  • krem cytrynowy:
  • 2 szklanki wody
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2 budynie śmietankowe
  • sok z 3 cytryn
  • krem śmietankowy:
  • 3 śmietany kremówki(0,25 l)
  • 3 śmietanfixy

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem cytrynowo-śmietankowym
Ugotować budyń z podanych składników, proszek z budyniu rozpuścić w kilku łyżkach zimnej wody.Gorący krem wylać na biszkopt.Po przestudzeniu ubić śmietanę ze śmietanfixami.Wylać na wierzch.Wygładzić nożem.Dobrze schłodzić i można zajadać.

Tagi:

biszkopt