Strona główna Biszkopt z kremem malinowym

Biszkopt z kremem malinowym

Ciasta « poprzedni | następny »
Julia2603 - Przepis na: Biszkopt z kremem malinowym offline

Kucharz
Przepisy: 10
Biszkopt z kremem malinowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne ciasto, które lepiej smakuje po schłodzeniu...


trudność: średne
czas:

Biszkopt z kremem malinowym - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 10 łyżek mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • tłuszcz i bułka tarta do formy

Biszkopt z kremem malinowym - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto: Żółtka utrzeć z 4 łyżkami letniej wody. Dodać 1/2 szklanki cukru oraz cukier waniliowy. Białka ubić z pozostałym cukrem. do masy żółtkowej dodawać na przemian po łyżce piany i mąki przesianej z proszkiem. Ciasto przełożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tortownicy. Piec 30-35 min w piekarniku o temp. 180 st.C (z term. 160 st.C). Krem: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Kremówkę ubić. Maliny przebrać, kilkanaście odłożyć do dekoracji. Resztę zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem. zelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącego soku z malin i wymieszaj z przecierem. Krem połączyć z bitą śmietaną (3-4 łyżki odłożyć do dekoracji). Ciasto przekroić na dwie części, każdą nasączyć sokiem z malin, przełożyć kremem. Wierzch i boki również posparować kremem. Tort udekorować malinami i kleksami bitej śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt z kremem malinowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto serowo-brzoskwiniowe z galaretką Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Ciasto cytrynowe
Śmietanowiec z brzoskwiniami Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą Puchatek, czyli ciasto z kremem
Szarlotka tradycyjna Włoskie rustykalne ciasto z jabłkami i orzechami Szarlotka na kruchym pomarańczowym cieście
Sernik złota rosa Ciasto cytrynowe z musem jabłkowym Tarta z kremem cytrynowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane