mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt z malinami i borówkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto słodko-kwaskowate, leciutkie, wspaniałe na upały:) znika w zastraszającym tempie!

Biszkopt z malinami i borówkami

Składniki:

Biszkopt z malinami i borówkami

 

  • Jasny biszkopt z 6 jajek

 

 

  • 0,5 l śmietany kremówki
  • 2 opak. cukru waniliowego - małe
  • 4 płaskie łyżki cukru pudru
  • 2-3 łyżeczki żelatyny
  • troszkę kwasku cytrynowego lub sok z cytryny

 

  • Dodatkowo:

 

  • maliny, borówki amerykańskie
  • 2 kolorowe galaretki (zrobić wg instrukcji na opakowaniu)

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z malinami i borówkami
Każde 0,25l śmietany osobno ubijać razem z cukrami, gdy będzie już prawie ubita wlać przestudzoną! (ma być zimna, żeby się nie zważyło) rozpuszczoną żelatynę lub do ubitej wsypać śmietan- fixy i chwilkę ubijać jeszcze.Biszkopta przekroić na pół, wyłożyć 2/3 bitej śmietany z owocami, przykryć drugą połową, wyłożyć resztę ubitej śmietany, udekorować wedle uznania owocami, zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.