madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Biszkopt z malinowa pianką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Puszysty biszkopt z delikatną pianką z zatopionymi owocami o malinowym smaku z galaretką na wierzchu.

Biszkopt z malinowa pianką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z malinowa pianką

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z malinowa pianką
Biszkopt Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy razem z cukrem na sztywną pianę. Dodajemy żółtka oraz przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wlewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 20 minut. po upieczeniu ciasto studzimy. Masa Maliny rozmrażamy i odcedzamy sok, który zagotowujemy. W soku rozpuszczamy żelatynę. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywna pianę z dodatkiem cukru pudru, następnie mieszamy z gęstniejącym sokiem malinowym, a na koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Tak przygotowana masę układamy na przestygniętym biszkopcie. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i gdy zacznie tężec wlewamy na masę. Ciasto pozostawiamy aby całkowicie stężało.
Biszkopt z malinowa pianką
Po upieczeniu biszkopt pozostawiamy do wystudzenia
Biszkopt z malinowa pianką
W gorącym soku malinowym rozpuszczamy żelatynę
Biszkopt z malinowa pianką
Do ubitej śmietany dodajemy tężejący sok
Biszkopt z malinowa pianką
Owoce dodajemy do masy i delikatnie mieszamy

Tagi:

biszkopt