Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Biszkopt z masą grysikową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto z puszystymi biszkoptami przełożonymi masą grysikową ozdobione owocami i galaretką.

Biszkopt z masą grysikową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z masą grysikową

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą grysikową
Biszkopt: Białka ubić z cukrem , dodać żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, Wylać na blachę i piec ok 20 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu ciasto ostudzić i przeciąć na pół.Masa: Mleko zagotować z cukrem i żółtkami dodać kasze ugotować ciągle mieszając aż zgęstnieje , dodać kokos i ostudzić. Margarynę utrzeć ,dodać kaszę dobrze utrzeć a pod koniec dodać sok z cytryny.Na pierwszy biszkopt wyłożyć 1/2 część masy przykryć biszkoptem następnie rozsmarować pozostałą część masy poukładać owoce i wylać tężejącą galaretkę.
Biszkopt z masą grysikową
Z mleka cukru żółtek kaszy kokosu ugotowac kaszę
Biszkopt z masą grysikową
Białka ubić z cukrem dodać żółtka mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia Wylać na blachę i piec ok 20 minut w temp 180 stopni Po upieczeniu ciasto ostudzić i przeciąć na pół
Biszkopt z masą grysikową
Na pierwszy biszkopt wyłożyć 1/2 część masy przykryć biszkoptem
Biszkopt z masą grysikową
Następnie rozsmarować pozostałą część masy poukładać owoce i wylać tężejącą galaretkę