ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Biszkopt z masą i herbatnikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.Doskonałe na niedzielę lub święta.Najlepiej smakuje na trzeci dzień.

Biszkopt z masą i herbatnikami

Składniki:

Biszkopt z masą i herbatnikami

 

  • BISZKOPT:
  • 5 jajek
  • szkl. cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • MASA:
  • 1 budyń śmietankowy
  • 3 łyżki kawy cappuccino w proszku
  • 3 łyżki cukru
  • 2 szklanki mleka
  • 30 dag miękkiego masła

 

  • DODATKOWO:
  • słoik powideł śliwkowych
  • masa krówkowa
  • duża paczka herbatników
  • op. gotowej polewy czekoladowej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą i herbatnikami
BISZKOPT
Do miski wbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką z cukrem do białości.Mąkę przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypywać do ciasta.Wszystko razem dokładnie wymieszać,aż ciasto będzie jednolite. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto.Piec w temp. ok.170 st przez 40 min. Zostawić do ostygnięcia.Zimny biszkopt przekroić na 2 blaty.

KREM:
z proszku budyniowego, kawy, mleka i cukru ugotuj gęsty budyń.Wystudź.Budyń utrzyj z masłem.

SKŁAD CIASTA:
Biszkopt - powidła śliwkowe - masa budyniowa -herbatniki - masa krówkowa - biszkopt - masa budyniowa - herbatniki - polewa czekoladowa