kosianka1

kosianka1

Kucharz
[Przepisów: 1]

Biszkopt z masą jabłkowo-brzoskwiniową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jabłeczniki są ulubionym ciastem niejednego z nas, jednak w połączeniu z brzoskwiniami smakują jeszcze lepiej.

Biszkopt z masą jabłkowo-brzoskwiniową Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biszkopt z masą jabłkowo-brzoskwiniową

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szk. mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa jabłkowa:
  • 1 duży słoik prażonych jabłek z brzoskwiniami
  • 2 galaretki cytrynowe
  • Polewa:
  • 3 łyżki kakao
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki margaryny
  • 1 łyżka wody

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą jabłkowo-brzoskwiniową
Jajka ubij z cukrem na sztywną masę. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszaj. Piecz w rozgrzanym piekarniku 20 minut w temp. 200 st. C. Ciasto zostaw do wystygnięcia, po czym przekrój je na dwie części. Galaretki rozpuść w 1 szklance wody. Jak ostygną połącz je z prażonymi jabłkami i brzoskwiniami i wylej je na płat . Przykryj drugim płatem. Składniki polewy rozpuść w rondelku, mieszając doprowadź do wrzenia. Gorącą polej ciasto. Posyp płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi.
Biszkopt z masą jabłkowo-brzoskwiniową
Biszkopt z masą jabłkowo-brzoskwiniową
Etap 2
Biszkopt z masą jabłkowo-brzoskwiniową