Strona główna Biszkopt z masą makową

Biszkopt z masą makową

Ciasta « poprzedni | następny »
A.B. - Przepis na: Biszkopt z masą makową offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 258
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Biszkopt z masą makową
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Szybkie ciasto na koniec tygodnia


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt z masą makową - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt tortowy mojej mamy
  • dwukrotnie mielony i sparzony mak-ok.0,5 kg
  • aromat cytrynowy
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • rodzynki
  • 150 g margaryny
  • polewa mleczna
  • polewa biała
  • kolorowa posypka
  • Do nasączenia:
  • 1 szklanka wody+kilka kropel aromatu cytrynowego+ 2 łyżki cytrynowej herbaty rozpuszczalnej

Biszkopt z masą makową - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt kroimy na 3 krążki,każdy dokładnie nasączamy.Do maku dodajemy cukier i cukier waniliowy,sparzone wcześniej rodzynki i aromat cytrynowy.Rozpuszczamy margarynę, lekko przestudzoną dodajemy do masy makowej,dokładnie mieszamy i przekładamy nią biszkopt.Całość polewamy rozpuszczoną polewą tworząc różne wzory i posypujemy kolorowymi cukiereczkami.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt z masą makową (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-08-30 22:14
Maaaaaaaak w ciescie, wymiekam :P
Skomentuj
Oceń:
0
iwi69

iwi69
offline

2009-08-31 18:21
O rany pychota.
Skomentuj
Oceń:
0
sztuka64

sztuka64
offline

2009-09-06 18:31
O r any to jest pyszne .A może ktoś poda mi przepis na konfiturę z czarnego bzu
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Kruche ciasto z orzechową polewą Makowo - śmietankowa rolada Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą
Jabłecznik z serem Sernik z budyniową pianką i brzoskwiniami Piernik z orzechami i rodzynkami
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane