Strona główna Biszkopt z masą makową

Biszkopt z masą makową

Ciasta « poprzedni | następny »
A.B. - Przepis na: Biszkopt z masą makową offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 258
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Biszkopt z masą makową
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Szybkie ciasto na koniec tygodnia


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt z masą makową - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt tortowy mojej mamy
  • dwukrotnie mielony i sparzony mak-ok.0,5 kg
  • aromat cytrynowy
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • rodzynki
  • 150 g margaryny
  • polewa mleczna
  • polewa biała
  • kolorowa posypka
  • Do nasączenia:
  • 1 szklanka wody+kilka kropel aromatu cytrynowego+ 2 łyżki cytrynowej herbaty rozpuszczalnej

Biszkopt z masą makową - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt kroimy na 3 krążki,każdy dokładnie nasączamy.Do maku dodajemy cukier i cukier waniliowy,sparzone wcześniej rodzynki i aromat cytrynowy.Rozpuszczamy margarynę, lekko przestudzoną dodajemy do masy makowej,dokładnie mieszamy i przekładamy nią biszkopt.Całość polewamy rozpuszczoną polewą tworząc różne wzory i posypujemy kolorowymi cukiereczkami.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt z masą makową (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-08-30 22:14
Maaaaaaaak w ciescie, wymiekam :P
Skomentuj
Oceń:
0
iwi69

iwi69
offline

2009-08-31 18:21
O rany pychota.
Skomentuj
Oceń:
0
sztuka64

sztuka64
offline

2009-09-06 18:31
O r any to jest pyszne .A może ktoś poda mi przepis na konfiturę z czarnego bzu
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Pyszna karpatka Eli Sernik czekoladowy Ciasto serowy domek
Kosmiczne ciasto szpinakowe Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Truskawkowy obłoczek
Murzynek z budyniem i biszkoptami Ciasto dwukolorowe z posypką z orzeszków Wedlowski przekładaniec wg S. Anastazji
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką Ciasto z jabłkami Ciasto na białkach ze śliwkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane