A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 258]

Biszkopt z masą makową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie ciasto na koniec tygodnia

Biszkopt z masą makową

Składniki:

Biszkopt z masą makową

  • Biszkopt tortowy mojej mamy
  • dwukrotnie mielony i sparzony mak-ok.0,5 kg
  • aromat cytrynowy
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • rodzynki
  • 150 g margaryny
  • polewa mleczna
  • polewa biała
  • kolorowa posypka
  • Do nasączenia:
  • 1 szklanka wody+kilka kropel aromatu cytrynowego+ 2 łyżki cytrynowej herbaty rozpuszczalnej

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą makową

Biszkopt kroimy na 3 krążki,każdy dokładnie nasączamy.Do maku dodajemy cukier i cukier waniliowy,sparzone wcześniej rodzynki i aromat cytrynowy.Rozpuszczamy margarynę, lekko przestudzoną dodajemy do masy makowej,dokładnie mieszamy i przekładamy nią biszkopt.Całość polewamy rozpuszczoną polewą tworząc różne wzory i posypujemy kolorowymi cukiereczkami.
Smacznego.