Strona główna Biszkopt z masą makową

Biszkopt z masą makową

Ciasta « poprzedni | następny »
A.B. - Przepis na: Biszkopt z masą makową offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 258
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Biszkopt z masą makową
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Szybkie ciasto na koniec tygodnia


trudność: łatwe
czas:

Biszkopt z masą makową - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt tortowy mojej mamy
  • dwukrotnie mielony i sparzony mak-ok.0,5 kg
  • aromat cytrynowy
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanka cukru
  • rodzynki
  • 150 g margaryny
  • polewa mleczna
  • polewa biała
  • kolorowa posypka
  • Do nasączenia:
  • 1 szklanka wody+kilka kropel aromatu cytrynowego+ 2 łyżki cytrynowej herbaty rozpuszczalnej

Biszkopt z masą makową - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt kroimy na 3 krążki,każdy dokładnie nasączamy.Do maku dodajemy cukier i cukier waniliowy,sparzone wcześniej rodzynki i aromat cytrynowy.Rozpuszczamy margarynę, lekko przestudzoną dodajemy do masy makowej,dokładnie mieszamy i przekładamy nią biszkopt.Całość polewamy rozpuszczoną polewą tworząc różne wzory i posypujemy kolorowymi cukiereczkami.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Biszkopt z masą makową (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-08-30 22:14
Maaaaaaaak w ciescie, wymiekam :P
Skomentuj
Oceń:
0
iwi69

iwi69
offline

2009-08-31 18:21
O rany pychota.
Skomentuj
Oceń:
0
sztuka64

sztuka64
offline

2009-09-06 18:31
O r any to jest pyszne .A może ktoś poda mi przepis na konfiturę z czarnego bzu
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane