ciekawskab

ciekawskab

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Biszkopt z truskawkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i dziecinnie proste w przygotowaniu ciasto z truskawkami.

Biszkopt z truskawkami.

Składniki:

Biszkopt z truskawkami.

 

  • 1 szklanka białego cukru
  • 6 jajek
  • 200 g margaryny "Kasia"
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 200 g truskawek
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z truskawkami.
Truskawki dokładnie umyć, usunąć szypułki i osuszyć. Jajka utrzeć z białym cukrem białym i cukrem waniliowym na jednolitą i gładką masę. Następnie dodać miękką margarynę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Składniki dokładnie zmiksować. Masę wlać na formy natłuszczonej margaryną i osypanej bułką tartą. Na wierzchu poukładać truskawki. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni i piec ciasto 45-50 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!