motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt ze śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekkie ciasto biszkoptowe z masą śmietanową, brzoskwiniami i galaretką. Ciasto szybciutko się przygotowuje i jest bardzo smaczne.

Biszkopt ze śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

Składniki:

Biszkopt ze śmietaną, brzoskwiniami i galaretką

 

  • Biszkopt;
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki
  • 1 proszek do pieczenia
  • Masa;
  • 1 śmietana kremowa
  • 1 śnieżka
  • 1 puszka brzoskwiń
  • Wierzch;
  • 1 galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

Biszkopt ze śmietaną, brzoskwiniami i galaretką
Biszkopt;

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem . następnie dodajemy po jednym żółtku a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.

Masa;

Śmietanę ubijamy razem ze śnieżką. Do masy dodajemy odsączone brzoskwinie i rozkładamy na upieczony zimny biszkopt. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką i dajemy do lodówki.

Tagi:

biszkopt