madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Biszkoptowa baba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna, puszysta babka idelana do kawy.

Biszkoptowa baba

Składniki:

Biszkoptowa baba

 

  • 5 jajek
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkoptowa baba
Jajka ubijamy wraz z cukrem na puch. Następnie dodajemy mąkę, olej, proszek do pieczenie, cukier waniiowy oraz budyń, całość chwilę miksujemy. Gotowe, gładkie ciasto wylewamy do formy na babkę z kominem i pieczemy około godziny w temp. 180*C. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.