kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Biszkoptowa Krówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Biszkopt nasączony z kremem krówkowym- szybko i pysznie!

Biszkoptowa Krówka

Składniki:

Biszkoptowa Krówka

 

  • 5 jajek
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • krem krówka w proszku
  • 1,5 łyżki masła
  • 1 filiżanka cappucino

 

Sposób przygotowania:

Biszkoptowa Krówka
Białka ubij na sztywno, dodaj cukry, żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj na gładką masę. Przelej do natłuszczonej wąskiej formy. Upiecz. Krem krówka ubij we wskazanej na opakowaniu ilości mleka. Masło utrzep na miękką masę, połącz z kremem krówkowym. Biszkopt ostudź i przekrój na 2 części. Spód nasącz kawą cappucino. Wyłóż schłodzony krem i przykryj drugą częścią biszkoptu. Schłódź ponownie.
Smacznego!;-)