Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Biszkoptowa rolada makowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczna rolada makowa zawijana w biszkopt

Biszkoptowa rolada makowa

Składniki:

Biszkoptowa rolada makowa

 

  • 5 jajek
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 dag mąki pszennej
  • 5 łyżek cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 puszka masy makowej (500g)
  • polewa czekoladowa
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Biszkoptowa rolada makowa
Białka oddzielić od żółtek. Zółtka ucieramy z cukrem, osobno biała ubijamy na pouch i dodajemy zrobiony kogiel mogiel, na koniec dodajemy makę zmieszaną z proszkiem ipieczemy biszkopt w temp 180* przez 25 minut. Zaraz po wyjęciu,na ciepły biszkopt układamy równomiernie mase makową i zwijamy roladę w rulon. Całość polewamy polewą i poypujemy kokosowymi wiórkami.