dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Biszkoptowe naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo puszyste placuszki, które możemy podawać z dżemem, sokiem owocami lub posypane cukrem pudrem.

Biszkoptowe naleśniki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkoptowe naleśniki

 

Sposób przygotowania:

Biszkoptowe naleśniki
Oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy sól i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy skórkę cytrynową, mąkę, śmietanę i olej. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Wylewamy porcje ciasta na gorącą patelnie i smażymy z obu stron złociste placki. Smacznego!
Biszkoptowe naleśniki
Białka ubijamy z dodatkiem soli na puszystą masę.
Biszkoptowe naleśniki
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Biszkoptowe naleśniki
Do ciasta naleśnikowego dodajemy pianę i dlikatnie mieszamy.
Biszkoptowe naleśniki
POrcj ciasta wylewamy na rozgrzaną patelnie.