Biszkoptowe serduszka z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo szybkie i pyszne ciasteczka które wszystkim przypadną do gustu. Ich atutem jest niezwykle szybkość ich wykonania.

Biszkoptowe serduszka z rodzynkami

Składniki:

Biszkoptowe serduszka z rodzynkami

 

  • jajka 2
  • mąka pszenna 1 szklanka
  • cukier kryształ 8 łyżek
  • proszek do pieczenia 1/2 małej łyżeczki
  • rodzynki 1/2 szklanki
  • aromat waniliowy 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Biszkoptowe serduszka z rodzynkami

krok 1

Biszkoptowe serduszka z rodzynkami
Zdjęcie przedstawia pierwszy etap przygotowanego biszkoptu

Wykonanie biszkoptu :
Białka ubijamy na sztywno. Po ubiciu dodać stopniowo cukier oraz żółtka.

krok 2

Biszkoptowe serduszka z rodzynkami

Do masy dodać mąkę wymieszaną z cukrem pudrem oraz aromat waniliowy. Całość mieszamy.

krok 3

Biszkoptowe serduszka z rodzynkami
Zdjęcie przedstawi kolejny opis wykonywanego biszkoptu.

Na posmarowaną formę wylać masę. Wierzch posypać rodzynkami. Piec przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

krok 4

Biszkoptowe serduszka z rodzynkami
Zdjęcie przedstawia ostatni etap wykonywania ciasteczek

Po upieczeniu ciasta . Ciasto należy odłożyć do ostygnięcia. Po ostygnięciu bierzemy foremkę serduszko i wykrawamy ciasteczka .