Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 792]

Biszkoptowy omlet z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny, a do tego puszysty omlet z pieczarkami i serem, któremu wyrazistego smaku dodaje usmażony czosnek.

Biszkoptowy omlet z serem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkoptowy omlet z serem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Biszkoptowy omlet z serem i pieczarkami
Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać rozgnieciony czosnek.

Białka ubić na pianę. Żółtka wymieszać z mlekiem i mąką, doprawić szczyptą soli – dodać do białek i zmiksować. Ser zetrzeć lub pokroić na małe kawałki.

Masę jajeczną wylać na patelnię z pieczarkami. Dodać ser. Zamieszać, aby składniki się połączyły.

Posypać bazylią i smażyć z obu stron pod przykryciem.
Biszkoptowy omlet z serem i pieczarkami
pieczarki smażymy razem z solą, pieprzem i czosnkiem
Biszkoptowy omlet z serem i pieczarkami
białka ubijamy na sztywną pianę tak jak na biszkopta
Biszkoptowy omlet z serem i pieczarkami
masę jajeczną wylewamy na patelnię z pieczarkami
Biszkoptowy omlet z serem i pieczarkami
dodajemy ser i pieczemy z obu stron doprawiając bazylią

Tagi:

dania omlety