Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Biszkoptowy przekładaniec

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne ciasteczka łatwe i tanie.

Biszkoptowy przekładaniec

Składniki:

Biszkoptowy przekładaniec

 

  • 1 duża paczka biszkoptów
  • 10dag czekolady
  • 1/2 kostki masła
  • 10dag cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 filiżanka mocnej kawy
  • odrobina dowolnego alkocholu

Sposób przygotowania:

Biszkoptowy przekładaniec
Przygotowywujemy poncz: kawę mieszamy z alkoholem, nasączamy biszkopty i wykladamy nimi niewielką formę. Masło z żółtkiem ucieramy, dodajemy cukier puder oraz cukier waniliowy. Na koniec dodajemy 3 łyżki alkoholu i utartą czekoladę. Biszkopty smarujemy kremem, przykrywamy drugą warstwą biszkoptów i znowu smarujemy kremem. Układamy kolejne warstwy biszkoptow i kremu, aż do wyczerpania składników. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.