justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Biszkopty ze śnieżką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealny deser dla dzieci ze względu na kolorystykę

Biszkopty ze śnieżką

Składniki:

Biszkopty ze śnieżką

 

  • Paczka ciastek biszkoptowych (najlepiej okrągłe, ale nie koniecznie;
  • 2 różne smaki galaretki (polecam agrestową i truskawkowa)
  • 1 śnieżkę
  • pól tabliczki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Biszkopty ze śnieżką
Biszkopty porozkładać do pucharków. Galaretki rozpuścić w wodzie. Jedną jeszcze gorąca, porozlewać na biszkopty żeby sie zanużyły i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Drugą odstawic do ostygnięcia. Śnieżkę ubić w oddzielnym naczyniu, a następnie gdy galaretka zacznie nam już tężeć dokładać ją po łyżce do śnieżki jednoczesnie ubijając.Powstała masę porozkładać na galaretkę z biszkoptami. Czekolade zetrzeć na tarce i posypać nią deser. (można udekorować owocami) Smacznego.