Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Bitki cielęce z kurkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dużo białka i żelaza

Bitki cielęce z kurkami

Składniki:

Bitki cielęce z kurkami

 

Sposób przygotowania:

Bitki cielęce z kurkami

W garnku z grubym dnem rozgrzej olej i podduś bitki po 2-3 minuty z każdej strony. Lekko posól, dodaj kurki, czosnek, listki laurowe, ziele angielskie i pieprz, podlej niewielką ilością wody i duś aż bitki i grzyby będą miękkie. W razie potrzeby uzupełniaj wyparowaną wodę. Na talerzu posyp posiekana natka pietruszki.


  175 kcal/1 porcję.


Poczytaj o zaleceniach dietetycznych dla cukrzyków.