dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Bitki duszone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Prosty w przygotowaniu i smaczny obiad.

Bitki duszone z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki duszone z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Bitki duszone z warzywami
Mięso kroimy w plastry ok 1 cm grubości. Oprószamy solą i pieprzem. Delikatnie tłuczemy. Następnie obsmażamy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do garnka. Dodajemy liście, pokruszoną kostkę i zalewamy wodą. Gotujemy ok 20 - 25 minut. Warzywa obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Dusimy do miękkości. Mięso wyjmujemy z garnka. Sos zagęszczamy mąką. Mięso polewamy sosem. Smacznego!
Bitki duszone z warzywami
Kawałki mięsa obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Bitki duszone z warzywami
Mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą.
Bitki duszone z warzywami
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w mniejsze kawałki.
Bitki duszone z warzywami
Mięso dusimy wraz z warzywami do miękkości.

Tagi:

zioła schab