pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bitki indycze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bitki w wydaniu drobiowym

Bitki indycze

Składniki:

Bitki indycze

 

  • 500 g pierś z indyka,
  • 2 cebule średnie,
  • 1 litr bulionu warzywnego (może być z kostki),
  • czosnek granulowany,
  • śmietana 18 proc,
  • kucharek przyprawa w płynie,
  • papryka czerwona świeża,
  • mąka,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Bitki indycze
Pierś kroimy w cienkie plastry i cienko rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem obtaczamy w mące i obsmażamy z dwóch stron. Obsmażone mięso przekładamy do rondelka i na "starym tłuszczu" smażymy cebulkę pokrojona w kostkę. Gdy się zeszkli również dodajemy do rondelka z mięsem. Wszystko zalewamy bulionem i dusimy do miękkości ok 45 min. Pod koniec dodajemy papryczkę pokrojoną w paski lub kostkę, czosnek granulowany i kucharka do smaku. Całość zagęszczamy śmietaną wymieszaną z mąką.