joana30

joana30

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 185]

Bitki schabowe z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne i delikatne mięso, które najlepiej smakuje z ziemniaczkami i surówką, np. mizerią. Moja rodzina bardzo lubi takie obiadki.

Bitki schabowe z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki schabowe z cebulką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki schabowe z cebulką
Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Pokroić w 1,5 cm plastry, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego. Bitki oprószyć mąką i usmażyć po kilka w większym rondlu na oleju na złotobrązowy kolor. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pokrojoną w piórka cebulę i czosnek. Dodać mięso, zalać ok 1/2l gorącej wody. Dodać resztę przypraw i dusić ok 50 min do miękkości.
Bitki schabowe z cebulką
Mięso pokroić , rozbic i oprószyć przyprawami
Bitki schabowe z cebulką
Bitki usmażyc na rumiano na oleju, ale nie wszystkie na raz
Bitki schabowe z cebulką
Na oleju ze smażenia mięsa zeszklić cebulę i czosnek
Bitki schabowe z cebulką
Podlać woda i dodać przyprawy, dusić do miękkości