eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Bitki schabowe z sosem jeżynowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bitki schabowe w sosie jeżynowym.

Bitki schabowe z sosem jeżynowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki schabowe z sosem jeżynowym

 

Sposób przygotowania:

Bitki schabowe z sosem jeżynowym
Kotlety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem.Rozbite kotlety oprószyć solą,pieprzem i obtoczyć w mące.Cebulę drobno posiekać.Czosnek przecisnąć przez praskę.Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć bitki z obu stron na rumiano.Do mięsa dodać cebulę,czosnek i chwilę smażyć razem.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.Jeżyny umyć,2/3 zmiksować i przetrzeć przez sitko.Bitki wyjąć z sosu.Przetarte i całe jeżyny dodać do sosu i zagotować.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i ponownie zagotować.Sos doprawić cukrem.Bitki rozłożyć na talerze i polać sosem.Smacznego!
Bitki schabowe z sosem jeżynowym
Kotlety umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i rozbić tłuczkiem.
Bitki schabowe z sosem jeżynowym
Rozbite kotlety oprószyć solą,pieprzem i obtoczyć w mące.
Bitki schabowe z sosem jeżynowym
Cebulę posiekać czosnek przecisnąć przez praskę.
Bitki schabowe z sosem jeżynowym
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć bitki z obu stron na rumiano.