szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 215]

Bitki w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bitki w sosie cebulowym to pyszna propozycja na obiad. Bardzo dobrze smakują podane z ziemniakami i gotowanymi buraczkami.

Bitki w sosie cebulowym

Składniki:

Bitki w sosie cebulowym

 

Sposób przygotowania:

Bitki w sosie cebulowym
Łopatkę myjemy i kroimy w ok. centymetrowe plastry. Rozbijamy je. Każdy plaster mięsa posypujemy pieprzem ziołowym, ostrą papryką i solą.

Do miski wsypujemy mąkę. Każdy kawałek obtaczamy w mące. Na mocno rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z obu stron.

Przekładamy do garnka i zalewamy wodą tak, aby przykryła mięso. Dodajemy przyprawy: ziele angielskie, listek laurowy oraz 2 cebulę pokrojone w kostkę i 2 cebule pokrojone w pół plastry.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie, ok. 40 minut.  

Tagi:

danie mięso