zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Bitki w sosie grzybowym Zub3r'a

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne mięso w sosie grzybowym.

Bitki w sosie grzybowym Zub3r'a Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki w sosie grzybowym Zub3r'a

 

Sposób przygotowania:

Bitki w sosie grzybowym Zub3r'a
Mięso kroimy w plastry i lekko tłuczemy z każdej strony. Oprószamy solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa obsmażamy na rozgrzanym oleju na złotawy kolor. Na tym samym tłuszczu przesmażamy posiekaną cebulę. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy cebulę, namoczone grzyby, przełamane na pół liście laurowe. Zalewamy wodą i dodajemy kostki. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody i chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku. Smacznego!
Bitki w sosie grzybowym Zub3r'a
Opłukany schab kroimy w plastry i tłuczemy z każde strony.
Bitki w sosie grzybowym Zub3r'a
Schab rumienimy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Bitki w sosie grzybowym Zub3r'a
Posiekanę cebulę przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Bitki w sosie grzybowym Zub3r'a
Mięso, cebulę, grzyby i przyprawy gotujemy do miękkości.