zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Bitki wieprzowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczne Bitki wieprzowe w sosie

Bitki wieprzowe w sosie

Składniki:

Bitki wieprzowe w sosie

 

  • 8 plastro miesa wieprzowego
  • pieprz i sol
  • czosnek granulowany
  • olej
  • maka pszenna
  • 2 cebule
  • 250-300ml bulionu
  • 80ml kremowki
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe w sosie
Mieso rozbic tluczkiem i oproszyc z obu stron sola,pieprzem oraz czosnkiem,odstawic na kilka godzin do lodowki.Po tym czasie obtoczyc w mace i obsmazyc z obydwu stron na silnie rozgrzanym tluszczu,zdjac mieso z patelni,przelozyc do garnka,a na tluszczu,na ktorym sie smazylo,zeszklic drobno posiekana cebule,poczym dodac ja do miesa.Dolac bulion,dusic na malym ogniu do momentu,kiedy mieso bedzie miekkie,w miare potrzeby podlewajac rosolem.Gdy mieso bedzie miekkie,wyjac je z sosu i wylozyc na duzy talerz badz polmisek,a sos zagescic niewielka iloscia maki rozmieszanej z woda.Zabielic smietana.

Tagi:

mięso sosy mak