Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bitki wieprzowe w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso wieprzowe duszone to najprostszy sposób na smaczny obiad.

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Składniki:

Bitki wieprzowe w sosie własnym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe w sosie własnym
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki w poprzek włókien. Zbić tłuczkiem, oprószyć mąką. Następnie zrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, oprószyć solą i pieprzem, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Na każdy kawałek mięsa położyć kosteczkę surowego masła. Podawać z ziemniakami lub frytkami z dodatkiem surówki.

Tagi:

mięso szynka