Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bitki wieprzowe w ziołowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięso w sosie z rozmarynem jest bardzo aromatyczne.

Bitki wieprzowe w ziołowym sosie

Składniki:

Bitki wieprzowe w ziołowym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe w ziołowym sosie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. Zrumienić z obu stron na rozgrzanym smalcu, przełożyć do rondla. Wlać 1 szkl. wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Do tłuszczu po smażeniu mięsa wsypać mąkę i drobno posiekaną cebulę, podsmażyć. Przestudzić, wymieszać z1/2 szklanki zimnej wody, dodać śmietanę, połączyć z mięsem i zagotować. Pod koniec wsypać drobno posiekany rozmaryn, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z pieczywem lub z ziemniakami i surówką.

Tagi:

beza bezy