Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Bitki wołowe 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rozoływające się w ustach wołowe bitki na niedzielny obiad,

Bitki wołowe 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki wołowe 5

 

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe 5
Wołowinę myjemy i kroimy w olastry grubości okoł 1 cm. Każdy plaster rozbijamy tłuczkiem na cierniutki placek. Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni. Rozbite kotlety lekko podsmażamy z obu stron. Cebulę kroimy w pióra i wrzucamy do garczka, Na cebuli układamy podsmażone wołowe kotlety, wlewamy sos pozostały na patelni ze smażenia mięsa. Bitki i cebulę zalewamy wodą (około 1,5l) dodajemy liście, ziele oraz vegetę, Gotujemy aż mięso stanie się mięciutkie i kruche. Sos zaprawiamy mąką aby zgęstniał. Dodajemy pieprz by nadać pikantności. Podajemy z ziemniakami lub kaszą i z ulubioną surówką,
Bitki wołowe 5
Wybieramy ładny kawałek wołowiny i myjemy go dokładnie
Bitki wołowe 5
Kroimy mięso na plastry grubości około 1 cm
Bitki wołowe 5
Rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie kotlety
Bitki wołowe 5
Dusimy z cebulą i przyprawami do miękkości

Tagi:

wołowina