Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bitki wołowe w cebulowo-paprykowym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bitki wołowe w sosie pomidorowym z cebulą i papryką są pyszne.

Bitki wołowe w cebulowo-paprykowym sosie

Składniki:

Bitki wołowe w cebulowo-paprykowym sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe w cebulowo-paprykowym sosie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, zbić tłuczkiem, obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanym smalcu. Mięso przełożyć do rondla, wlać odrobinę wody, oprószyć mieloną papryką i dusić pod przykryciem około 40 minut, dolewając od czasu do czasu odrobinę wody. Następnie do mięsa dodać pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w słupki. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, drobno posiekany czosnek, zagotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.